Metsise elupaik laieneb kaitsealaks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodavat Kirikuraba kaitseala Jõgevamaal ümbritsevad põllud ning majandusmets. Metsistele jääb siiski sadu hektareid põlislaant, kus rahulikult pesitseda ja oma elu elada.
Loodavat Kirikuraba kaitseala Jõgevamaal ümbritsevad põllud ning majandusmets. Metsistele jääb siiski sadu hektareid põlislaant, kus rahulikult pesitseda ja oma elu elada. Foto: Margus Ansu

Keskkonnaamet valmistab ette Jõgevamaal Puurmani ja Tabivere valla piiril asuva Kirikuraba võtmist riikliku kaitse alla, sest meie metsade suurim kanaline metsis tunneb end seal koduselt.

Kavandatava looduskaitseala pindala on 444,5 hektarit. Juba praegu on alal kaks sihtkaitsevööndit – Kirikuvalla ja Kirikuraba, mille pindala on kokku 348,6 hektarit.

Lisanduva 95,9 hektariga soovib amet võtta kaitse alla raba tervikuna koos ülejäänud kooslustega sihtkaitsevööndite ümber, selgitas keskkonnaameti looduskasutuse spetsialist Mariliis Märtson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles