Tallo: poliitikud ei taha eetikaküsimustele tähelepanu pöörata

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Tallo
Ivar Tallo Foto: SCANPIX

Poliitikud peaksid eetilistele küsimustele rohkem tähelepanu pöörama, kuid praegu ei ole neil selleks poliitilist tahet, ütles politoloog ja avaliku teenistuse eetikakoodeksi koostaja Ivar Tallo.

Peaaegu pool aastat kestnud Reformierakonna rahastamisskandaali lõpp tõi tulemuse - kriminaalasjas kogutud tõendid sobisid kuriteokahtluseks, kuid tõendid polnud piisavad selleks, et esitada süüdistust, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Avaliku teenistuse eetikakoodeksi koostanud politoloog Ivar Tallo arvab, et on kahju, kui see terve suve meedias iga kandi pealt kajastust leidnud skandaal kasutamata jääb ehk et kui ei tehta skandaalist järeldusi.

Ivar Tallo arvab, et poliitikud peaksid eetilistele küsimustele rohkem tähelepanu pöörama ja seda tõepoolest tõsiselt tegema, aga tema arvates ei ole praegu seda poliitilist tahet näha.

«Ma loodan, et see tuleb, ja mitte ainult ühtedel või teistel erakondadel, vaid kõigil Eesti erakondadel ja poliitiline eliit saab aru ka mitte ainult mõnust olla eliit, vaid ka kohustusest teatud norme säilitada ja tugevdada ühiskonnas,» lausus Tallo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles