Milline võiks Lasnamäe välja näha?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse kuraatori Reedik Poopuu (ülemisel pildil) sõnul on probleem selles, et Lasnamäe linnaosa ehitati kiiresti mitmekorruselisi elamuid täis, kuid kavandatud ühiskondlikud hooned jäid rajamata.
Näituse kuraatori Reedik Poopuu (ülemisel pildil) sõnul on probleem selles, et Lasnamäe linnaosa ehitati kiiresti mitmekorruselisi elamuid täis, kuid kavandatud ühiskondlikud hooned jäid rajamata. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Arhitektide Liidu aastanäitusel disaini- ja arhitektuurigaleriis on väljas maketid, mis näitavad, kuidas oleks võimalik Lasnamäe linnaosa senisest inimlikumaks ja mõnusamaks muuta.

Arhitektidele anti kätte mingi konkreetne koht, mida nad pidid hakkama ümber kujundama. Näituse kuraatori Reedik Poopuu (ülemisel pildil) sõnul on probleem selles, et Lasnamäe linnaosa ehitati kiiresti mitmekorruselisi elamuid täis, kuid kavandatud ühiskondlikud hooned jäid rajamata.

Alver Arhitektid pakkusid lahenduse, et igal hoovil võiks olla erinev sisu. Näiteks võiks seal olla kas mets või mänguväljakud või basseinid või hoopis midagi muud. Otsuse peaksid aga langetama inimesed, kes nendes majades elavad – mida nad ise tahavad oma ümbruses näha. Nende lahendust võib näha parempoolsel alumisel pildil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles