Eestis elavadki huntkoerad

Arko Olesk
, Postimees/TLÜ
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2009. aasta talvel tapsid jahimehed ühe hundikarja mitu liiget. Kui esimesel pildil on puhas hunt, siis teisel pildil olev loom tekitas jahimeestes kahtlusi. Geenianalüüs tõi kinnituse – tegu on huntkoeraga.
2009. aasta talvel tapsid jahimehed ühe hundikarja mitu liiget. Kui esimesel pildil on puhas hunt, siis teisel pildil olev loom tekitas jahimeestes kahtlusi. Geenianalüüs tõi kinnituse – tegu on huntkoeraga. Foto: Erakogu

Geeniandmed võimaldasid Eesti teadlastel esmakordselt kindlalt tõestada, et meilgi liigub ringi hundi ja koera hübriide.

Kuus noort hundikarja liiget, kelle jahimehed paar talve tagasi Läänemaal Taeblas küttisid, olid silmaga nähtavalt teistsugused: neli tükki tavalistest huntidest tumedama karvaga ja kaks hoopis kollakarvalised, laikat meenutavad.

Äsja ilmunud teadusartiklis andsid Tartu Ülikooli bioloogid geenianalüüsidele tuginedes kinnituse, et tegu on tõepoolest loomadega, kelle üks vanem on koer ja teine hunt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles