Prantsusmaa liitub NATO küberkaitsekeskusega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikmesriikide lipud NATO küberkaitse kompetentsikeskuse ees.
Liikmesriikide lipud NATO küberkaitse kompetentsikeskuse ees. Foto: Liis Treimann

Pärast mitmeaastast eelnevat koostööd otsustas Prantsusmaa liituda partnerriigina NATO küberkaitse kompetentsikeskusega Tallinnas.

Ühtlasi otsustas Prantsusmaa saata alates 2013. aasta suvest keskusesse tööle Prantsuse kaitseministeeriumi esindaja, vahendas ERR Uudised.

Prantsusmaa suursaatkonna teatel saabub lähinädalatel Tallinna visiidile Prantsuse relvajõudude peastaabi küberkaitse osakonna juht kontradmiral Arnaud Coustillière, et kohtuda  Eesti antud valdkonna eest vastutavate instantside ja kompetentsikeskuse juhatusega ning rääkida tulevasest koostööst ja Prantsusmaa esindaja tööleasumisest.

Saatkonna kinnitusel on küberkaitse üks Prantsusmaa riiklikest prioriteetidest ning vastavalt sellele tugevdab Prantsusmaa  kahepoolset koostööd oma peamiste liitlastega.

Juba varasemalt on keskusega liitunud Läti, Leedu, Saksamaa, Ungari, Itaalia, Poola, Slovakkia, Hispaania, Holland, USA ja Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles