Vanas prügilas lõpeb gaasi tuuldelaskmine

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümberlaadimisele toodud kauba hulgast matti võtvad inimesed on enda töökohta üles seadnud täiesti õigesti käiva leidkella ja paar pilti.
Ümberlaadimisele toodud kauba hulgast matti võtvad inimesed on enda töökohta üles seadnud täiesti õigesti käiva leidkella ja paar pilti. Foto: Sille Annuk

Euroraha toel suletud ja kinni kaetud Aardlapalu prügimägi rohetab kenasti nagu täiesti tavaline küngas. Lehmad seal aga vatsa täitmas ei käi ega hakkagi käima, sest vanas prügilas on nüüd uus, üha muutuv elu.

Esimesel pilgul pole Haaslava vallas Aardlapalu endise prügimäe rohetava nõlva all justkui midagi muutunud: ikka on seal Tartust ümberlaadimiseks kokku veetud prügihunnikud, millest ikka võtavad matti mõned mehed, kes varjavad tulijate eest oma nägu.

Prügimäe nõlval kiiskab aga suur korsten, mille kohal õhk kergelt virvendab. «Panime liha ahju, varsti on valmis,» naeris ASi Veolia Keskkonnateenused autojuht, kargas rooli taha ja juba ta oligi teel Torma prügila poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles