Kiievisse pagenud aktivist ilmus Moskva kohtus välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonid Razvozžajev
Leonid Razvozžajev Foto: SCANPIX

Venemaa juurdluskomitee teatas eile, et valitsusvastane aktivist ja Vene duumasaadiku Ilja Ponomarjovi abi Leonid Razvozžajev andis end üles ja tunnistas süüd massirahutuste korraldamises. Mees ise ja tema toetajad aga väidavad, et Ukrainasse pagenud mees rööviti, toimetati vastu tahtmist Venemaale tagasi ja piinati siis seni, kuni ta ülestunnistuse kirjutas.

Kremli kriitikuna tuntud Ponomarjovi sõnul ilmus tema Ukraina pealinnas Kiievis röövitud abi Razvozžajev välja üleeile Moskva kohtus. Ponomarjovi sõnul röövisid Vene eriteenistuse agendid Razvozžajevi Kiievis ning viisid ta Moskvasse eralennukiga, vaevumata ametlikku väljaandmistaotlust esitama.  

Ponomarjovi sõnul andis Basmannõi kohus üleeile välja määruse Razvozžajevi kaheks kuuks vahi all pidamiseks, kusjuures kohtuistung peeti ilma advokaadita. Õiglase Venemaa liige Ponomarjov ise kaotas aga eelmise kuu lõpus duumas kuuks ajaks sõnaõiguse, sest oli oma kolleege võimuparteist Ühtne Venemaa varasteks ja petisteks nimetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles