Spartaki jõud ja kvaliteet summutasid Kalevi leegi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spartaki Vasili Zavoruejev (mustas) võitluses Kalev/Cramo Frank Elegariga.
Spartaki Vasili Zavoruejev (mustas) võitluses Kalev/Cramo Frank Elegariga. Foto: Mihkel Maripuu

«Kui me enam korvi ei saanud, kadus ka kaitses keskendumine. See ongi natuke meie meeskonna häda, et kui mäng hakkab lagunema, vajuvad pead norgu,» sõnas Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa pärast Ühisliiga kohtumises Peterburi Spartakilt 53:71 saadud kaotust.

Eilne, Kalevi esimene tõsine kodumäng koosnes justkui kahest osast. Esimesed poolteist veerandaega valitses Kalev – mehed tegutsesid hästi kaitses ja lõpetasid ladusaid rünnakuid korvidega. Kalev juhtis 27:9, kuid järsku muutus kõik … Teise veerandi viimastel minutitel muutis Spartak veidike rünnakut ja seni mannetult tegutsenud Venemaa tippklubi pallurid hakkasid korraga sisse viskama. Poolajavileks oli Kalevi edu vaid 31:27.

Nii nagu teise veerandaja lõpus lõpetati, kolmandal ka jätkati. Kalevi rünnakud põrkusid vastu Spartaki järsku betoonkõvaks muutunud kaitset ja luhtusid, väljaku teises otsas tabasid aga külalised ühe viske teise järel. Korve pakuti igale maitsele – kate-kattest-mängust, poolkiiretest rünnakutest ja tabavatest kaugvisetest. Kolmanda veerandaja lõpu eel oli tablool seisuks 34:55, seega oli Spartak võitnud minimatši 46:7! Viimasel veerandil loksus mäng rahulikult ja suurte emotsioonideta lõpu suunas ning kvaliteetsem meeskond võttis oma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles