Täna algavad reservõppekogunemised kolmes Kaitseliidu malevas

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliitlased.
Kaitseliitlased. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

23.-27. oktoobrini toimuvad Alutaguse, Järva ja Viru malevates sisekaitsekompaniide reservõppekogunemised, kus tuletatakse osalejatele meelde individuaalseid sõdurioskuseid, antakse erialast täiendõpet ning harjutatakse sisekaitseliste ülesannete täitmist üksustena.

Alutaguse maleva reservõppekogunemine toimub Ida-Virumaal Jõhvi, Avinurme ja Kohtla valdades. Laskmised viiakse läbi Jõhvis Viru jalaväepataljoni lasketiirus ja Avinurmes Muru lasketiirus.

Neljapäevast laupäevani harjutatakse Kohtla vallas objektikaitset, varustusteede kontrollpostide tööd, liikluse reguleerimist ja dessanditõrjet. Vastase rollis on Viru jalaväepataljoni võitlejad.

Järva maleva reservõppekogunemise raames toimuvad laskeharjutused Tapal Kirde kaitseringkonna lasketiirus.

Õppekogunemine lõpeb laupäeval Koerus koostööharjutusega «Koeru lukku!»,kus sisekaitseüksus treenib erievaid ülesandeid objektikaitsest patrullideni.

Viru reservõppekogunemine toimub Lääne-Virumaal Vihula vallas asuval Rutja harjutusväljakul.

Reservõppekogunemise läbiviimise eesmärgiks on tagada sisekaitsekompanii väljaõppetaseme ühtlustamine erialaõppe ja juhtimisõppe osas.

«Reservõppekogunemise lõppedes soovin, et kompanii juhtkond ja rühmaülemad on võimelised planeerima oma üksuste funktsioonipõhist tegevust, lähtudes taktikaliigi jälgimine ja julgestamine põhimõtetest,» sõnas Viru maleva pealik major Marek Laanisto. «Ootan ka, et kompanii allüksuste liikmed on võimelised viima ellu ülema tahet, lähtudes oma eriala spetsiifikast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles