Kultuuriministeerium ootab aasta kodaniku kandidaate

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Vassiljev.
Konstantin Vassiljev. Foto: Mihkel Maripuu

Kultuuriminister Rein Lang kuulutab välja konkursi kandidaatide leidmiseks aasta kodaniku aunimetusele.

Selle aasta kodanikupäeva moto on «Väärikalt läbi elu», mis on pühendatud Eesti filmi 100. juubelile ning aktiivsena vananemise ja põlvkondadevahelise solidaarsuse aastale Euroopas. Kandidaatide esitamise tähtaeg on 12. november.

Aunimetusega tunnustatakse tegusana ja Eesti ühiskonna suhtes hoolivana silma paistnud inimesi. Aasta kodaniku tiitlile saavad kandideerida Eesti Vabariigi alalised elanikud ning kandidaate võivad esitada kõik soovijad. Taotluses tuleb põhjendada kandidaadi sobivust ja seost motoga. Samuti peab kandidaat vastama aasta kodaniku statuudi tingimustele.

Aasta kodanik 2012 kuulutatakse välja 23. novembril.

Kodanikupäeva tähistatakse 26. novembril, see on pühendatud Eesti kodanikule, tema õigustele ja kohustustele. Aasta kodaniku aunimetuse andmise traditsioon sai alguse 2003. aastal ning tänavu antakse aunimetus välja kümnendat korda.

Aasta kodaniku kandituuri saab esitada elektronposti aadressil aastakodanik@kul.ee või kultuuriministeeriumi aadressil Suur-Karja 23, 15076 Tallinn.

Aasta kodaniku tunnustuse on varem pälvinud:

2011 – Konstantin Vassiljev

2010 – Piet Boerefijn

2009 – Erki-Sven Tüür

2008 – Rainer Nõlvak

2007 – Lagle Parek

2006 – Andrus Veerpalu

2005 – perekond Adamson

2004 – Jüri Jaanson

2003 – Lennart Meri

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles