Kohus tunnistas Tallinna bussirajad seaduslikuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussirajad Pärnu maanteel.
Bussirajad Pärnu maanteel. Foto: Laura Oks

Tallinna halduskohus jättis ühistranspordiradade ärakaotamiseks esitatud kaebused rahuldamata.

«Kohus leidis, et ühissõidukirajad on rajatud kooskõlas seadusega, linn on põhjendanud, miks on nende radade rajamine vajalik ning kaebajad ei ole vastupidist tõendanud,» kommenteeris tänast kohtuotsust abilinnapea Taavi Aas.

«Kohus leidis, et ühistranspordirajad on igati avalikes huvides,» rõhutas Aas. «Bussirajad vähendavad Tallinna kesklinna liikluskoormust ja sellest tulenevalt ka keskkonda paisatavate heitgaa­side hulka, tagavad ühistranspordi sujuva ja graafikujärgse liikumise ning annavad liiklemiseelise autokasutajaist märksa suuremale hulgale inimestele.»

Ühtlasi leidis kohus, et ühissõidukirada Narva maanteel ei piira ega takista isikute ligipääsu Ahtri tänavale ning seal asuvate büroode kasutamist.

Tallinna bussiradade pärast kohtusse kaevanud jurist Tanel Melk ütles kohtuotsust kommenteerides, et ühistranspordiradade loomine otsustati transpordiameti töötajate koosoleku protokolliga, võttes arvesse 11 aastat tagasi kehtestatud üldplaneeringut ja 2006. aasta uuringut. Ta lisas, et kui isegi politsei tegi ettepaneku värskelt loodud bussiradade osas ümber mõtelda, paneb selline otsustusviis kahtlema. Melki sõnul on kõige rohkem kahju sellest, et kohtus arutati peamiselt puutuvuse olemasolu, mitte haldusaktide korrektsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles