Reformierakond ei lasknud kilekotiga raha annetama läinud noorteteatrit uksest sisse

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtupoolikul läks noorteteatri Theatrum Hospitalis esindus Tallinnas Reformierakonna kontori ukse taha kavatsusega toetada parteid raskel hetkel tundmatut päritolu rahaga, kuid erakond annetajatele ust ei avanud.

Enne aktsiooni algust teatas Theatrum Hospitalis, et annetust tahetakse teha erakonna aitamiseks.

«Theatrum Hospitalis on sügavalt nördinud Eesti Vabariigi erakondi tabanud alusetu süüdistamise lainest. Viimati langes sellise inetu käitumise ohvriks Reformierakond,» põhjendas teater. «Selleks, et korvata katteta kriminaalasjast põhjustatud kannatusi, läheb Theatrum Hospitalise esindus Reformierakonna peakontorisse üle andma omapoolset süütut kilekotti erakonna heaolu suurendamiseks.»

«Annetusega kaasneb teatri garantii, et tegemist on piisavalt puhta rahaga. Äärmisel juhul võib see olla siit-sealt hallikas ja natuke mudane, nagu võib leida paljudest kodudest näiteks voodi tagant. Vajadusel ei tohiks säärase raha pesemine olla eriti keeruline – iga ämm saab sellega hakkama. Pealegi oleks ju piinlik meie väljakujunenud hallis argipäevas prokuratuurile liiga musta rahaga silma paista.»

Teatri näitejuht Mart Tartlan saabuski täna kl 16 erakonna kontori ette. Pärast lühikest ootamist sai ta «juhuslikult möödujalt» kilekoti rahaga ning mindi kontorisse seda annetama. 

Kahjuks jäi kontori uks annetajate ees suletuks ja hoones olid tuled kustutatud. Heategijatel tuli ilma annetust tegemata lahkuda.

Reformierakonna kommunikatsioonijuht Silver Pukk saatis teatri aktsioonile järgmise kommentaari: «Soovime noortele teatritegijatele edu ning selline ühiskonnakriitiline väljendusviis on üks osa vabast ühiskonnast, mida Reformierakond on alati kaitsnud ja esindanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles