Tarmo Jüristo: teiste erakondade vaikimine rahastamisskandaalis on kõnekas

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Jüristo
Tarmo Jüristo Foto: SCANPIX

TLÜ kultuuriteooria doktorant ja üks blogi Memokraat.ee eestvedaja Tarmo Jüristo nimetas kõnekaks asjaolu, et teised erakonnad on Reformierakonna rahastamisskandaali teemal enamasti vaikinud.

Jüristo tõdes ETV saates «Vabariigi kodanikud», et teatud teemad on Silvergate’iks ristitud skandaali järel üles tõusnud ja kuigi need pole uued, on need esile tulnud teatava uue kaalu ja teravusega.

«Hästi oluline on ka see aspekt, mismoodi on poliitiline süsteem ja erakonnad kogu sellele asjale reageerinud. Selliselt vaadatuna ei ole see ei Silvergate ega Reformierakonna kriis või skandaal, vaid laiemalt küsimus Eesti erakondade rahastamisest,» rääkis Jüristo.

«Ma pole esimene inimene, kes on välja toonud, et kõik teised erakonnad on istunud nagu kuldid rukkis kogu selle aja, ühtegi piiksu pole tulnud, mis on omakorda kõnekas,» märkis ta ja lisas, et Eesti poliitikas on haruldane olukord, kus ollakse vait, kui teine erakond või poliitik on hätta sattunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles