Topeltistungiga pideva pendeldamise vastu

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlament Strasbourgis.
Euroopa Parlament Strasbourgis. Foto: AFP/Scanpix.

Näitamaks, kui kõrini on saadikuil lisaks kodumaa ja Brüsseli vahet sõitmisele kord kuus veel nädalaks nappide lennuühenduste ja kallite hotellidega Strasbourgi põikamisest, alustas europarlament sel nädalal siin pikemat istungit kui muidu – järjest peetakse kaks täiskogu.

Vastavalt ELi lepetele peab europarlament Strasbourgis pidama 12 täiskogu aastas. Et augustis parlament puhkab, on see varem tähendanud, et oktoobris sõidab kogu karavan saadikutest arveametnikeni Strasbourgi kaks korda, pidades kahe neli päeva kestva istungjärgu vahel nädalase pausi.

Mullu kevadel otsustasid saadikud tõsta nii tänavu kui tuleval aastal oktoobrikuised täiskogud ühele nädalale. Et kaks sessiooni ära mahuksid, kärbiti nende kestust poole võrra ehk kahele päevale. Nii lõppeski eile esimene europarlamendi sessioon ja homme algab teine. Täna täiskogu ei ole, aga saadikuil luuslanki lüüa siiski ei lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles