Meikar ei plaani end ühegi teise erakonnaga siduda

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna üldkogu Viljandi lossimägedes. Silver Meikar kõnepuldis.
Reformierakonna üldkogu Viljandi lossimägedes. Silver Meikar kõnepuldis. Foto: Andres Haabu

Reformierakonna juhatuse tänase otsusega parteist välja heidetud riigikogu endine liige Silver Meikar ütles, et ei kavatse end ühegi teise erakonnaga siduda.

Praegu inimõiguste instituudis nõunikuna töötav Meikar ütles Postimehele, et jätkab küll poliitikas, aga mitte erakonnapoliitikas. «Selleks, et Eesti arengut mõjutada, ei pea astuma parteisse, vaid peab olema aktiivne kodanik,» lausus ta.

1997. aastast parteisse kuulunud Meikari heitis Reformierakonna juhatus täna ühehäälselt maine kahjustamise pärast erakonnast välja. Vastava ettepaneku tegi juhatusele Nõmme piirkonnaorganisatsioon.

Tänavu mais, pärast Meikari arvamusloo ilmumist Postimehes, alustas riigiprokuratuur Reformierakonna rahastamisskeemide uurimiseks kriminaalmenetlust. Meikar kirjutas toona, et annetas parteile aastatel 2009–2010 115 000 krooni, mis ei olnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea. Eelmisel nädalal otsustas prokuratuur menetluse lõpetada, leides, et kogutud tõenditest süüdistuse esitamiseks ei piisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles