«Sopranod» tõid uudse maskuliinsuse

Kaarel Arb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michigani ülikooli dotsent Amanda Lotz tõi eilses esinemises välja, et tema tulevases raamatus käsitletavate seriaalide peategelastest viis on korduvad tapjad ja üheksa on seotud mingisuguse kriminaalse tegevusega.
Michigani ülikooli dotsent Amanda Lotz tõi eilses esinemises välja, et tema tulevases raamatus käsitletavate seriaalide peategelastest viis on korduvad tapjad ja üheksa on seotud mingisuguse kriminaalse tegevusega. Foto: Mihkel Maripuu

Tänase meediakonverentsi «Ekraanilt ekraanile» üks peaesinejaid, televisiooni ja soorolle uuri­v Michigani ülikooli dotsent Amanda Lotz andis eile Tallinna Ülikoolis avaliku loengu maskuliinsusest 21. sajandi esimese kümnendi teleseriaalides.

Järgmisel aastal ilmub Lotzilt raamat «Cable Guys: Television and American Masculinities in the 21st Century» maskuliinsusest meedias. Loengul käsitleski ta teemasid raamatu peatükkidest, mis vaatlevad mehe kujutamist Ameerika kaabeltelevisiooni seriaalides.

Lotz kinnitas, et üheselt mehe kujutamist seriaalides kokku võtta ei saa. Kindlasti tuleks vahet teha avalikel kanalitel ning kaabeltelevisiooni kanalitel, mis reklaamirahale lisaks elatuvad ka vaatajatasudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles