Hulkuvate koerte riigi poliitikas toob edu isiklik rünnak

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
21. augustil, kui põhiseaduskohus otsustas, et president Traian Băsescu taandamine oli ebaseaduslik, tuli pealinna Bukaresti tänavaile sadu nii riigipea poolehoidjaid kui tema tagandamist nõudvaid vastaseid.
21. augustil, kui põhiseaduskohus otsustas, et president Traian Băsescu taandamine oli ebaseaduslik, tuli pealinna Bukaresti tänavaile sadu nii riigipea poolehoidjaid kui tema tagandamist nõudvaid vastaseid. Foto: Reuters/ScanPix

Bukaresti tänavad näevad tänapäeval välja veidi vähem närused kui viis aastat tagasi: osa sõjaeelsete «Ida-Euroopa Pariisi»-päevade juugendmajadest on remonditud ja harmoneeruvad omapärasel moel Nicolae Ceaușescu diktatuuriarhitektuuriga, osa elektriposte kaunistavatest lugematutest kaablipuntraist on maa alla topitud ning absoluutselt kõik kerjused on kuhugi kadunud.

Suurima muutuse ehk peamiselt mustlastest «tänavatööliste» kadumise kohta on ajakirjanik Andrei Craciunil (28) kiire selgitus. Põhjus pole ei üldises elatustaseme tõusus ega politseinike jõulises tõrjetöös. Lihtsalt järjekordne näide läände suunduvatest Ida-Euroopa talentidest. «Nad on läinud Rooma, Pariisi, Londonisse,» selgitab Craciun.

Erinevalt jäljetult kadunud mustlastest ja harvenenud kaablipuntraist pole aga Bukaresti tänavailt kadunud selle linna juba Ceaușescu ajal legendaarseks teinud lugematud hulkuvad koerad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles