Rehemaa: valitsus püüdis kolm esimest nädalat streiki maha suruda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa
Eesti arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa Foto: Liis Treimann / Postimees

Eesti Arstide Liidu peasekretär Katrin Rehemaa ütles, et homme peatuv arstide streik oleks võinud ka varem lõppeda, kui valitsus poleks püüdnud kolm esimest nädalat seda maha suruda.

«Patsiente pole (me – toim.) tahtnud vihastada algusest peale, püüame poolehoiu jälle ära teenida,» ütles Rehemaa «Aktuaalses kaameras» ja lisas, et tegelikult poolehoid päris ära ei kadunudki ning streikivatele meditsiinitöötajatele avaldati palju toetust, kuid arstid hakkasid ka ise tööseisakust väsima.

«Streik oleks saanud ka varem lõppeda, kui valitsus poleks kolm esimest nädalat püüdnud tegeleda selle maha surumisega,» ütles Rehemaa. «Olen rahul, et saime streigi peatada, et inimesed saavad arsti juurde ja suutsime näidata seda, et Eesti riigis ka inimesed saavad enda ja oma õiguste eest seista ja see pole siin tabuteema.»

Arstide liidu peasekretär kinnitas, et kuigi paljudele patsientidele on homsed vastuvõtud ära öeldud, on arstid tegelikult tööl ja kõik võivad minna oma vastuvõtule ka siis, kui neile on helistatud, et see jääb ära, täpsemalt tuleks selle kohta aga uurida haiglate kodulehtedelt ja ise infot küsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles