Ojasalu arvustas prokuratuuri tõlgendust tsentristide laenust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni esimehe Ardo Ojasalu hinnangul läks riigiprokuratuur kergema vastupanu teed, kui otsustas Keskerakonna ja OÜ Midfieldi kolme aasta tagustest valimistest pärinevate võlgnevuste uurimiseks kriminaalmenetlust mitte alustada.

Ojasalu ütles, et prokuratuur kinnitas küll Keskerakonna ja Midfieldi vahelise laenusuhte olemasolu, kuid leidis, et kriminaalmenetluse alustamiseks pidanuks see samal ajal olema seotud ka keelatud annetuse või muu keelatud hüve saamisega. «Meie meelest on see selgelt seaduse väärtõlgendus,» lausus ta.

Riigikogu pressitalituse teatel nõustus komisjon õigus- ja analüüsiosakonna õigusliku hinnanguga, mille järgi pole erakonnaseaduses sätestatud rahastamisreeglite ja laenukeelu eesmärk mitte ainult tagada rahaallikate läbipaistvus, vaid piirata ka võimalusi, et parteile laenu andnud isik saaks avaldada enda huvides avaliku võimu teostamiseks parteile survet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles