Kohus tühistas Savisaarele määratud trahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Mihkel Maripuu

Harju maakohus tühistas eile Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo liiklusmenetlustalituse otsuse, millega karistati Tallinna linnapead Edgar Savisaart (62) sõidukiiruse ületamise eest 320 euro suuruse rahatrahviga ja lisakaristusena juhtimisõiguse äravõtmisega kaheks kuuks.

Savisaare karistus tühistati politsei vea tõttu. Kohus märkis, et kiirusemõõteseadme kasutamise protokolli koostaja jättis protokolli allkirjastamata ja see on oluline menetlusnormide rikkumine. Kuna ainuke ja põhiline tõend oli seega saadud menetlusnorme rikkudes ja muude kogutud tõenditega ei saa seda rikkumist kõrvaldada, siis tuleb otsus tühistada, leidis kohus.

Väärteootsuse järgi juhtis Savisaar 6. juunil kell 9.55 Tallinna-Narva maantee 10,8. kilomeetril mootorsõidukit kiirusega 84+/–3 km/h, ületades lubatud suurimat sõidukiirust vähemalt 31 km/h võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles