Prokuratuur saatis pandimaja röövis süüdistatavad mehed kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandri tänava pandimaja
Aleksandri tänava pandimaja Foto: Margus Ansu

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis üldmenetluses kohtusse kriminaalasja, mille raames said kolm meest vanuses 21-23 eluaastat süüdistuse Tartus asuva pandimaja röövis.

Kuritöö toimus tänavu 8. märtsil Aleksandri tänaval asuvas pandimajas, kus kaks maskides meest lõid kirvega vastu vitriiniklaasi ning ehteid ja elektroonikaseadmeid röövides tekitades kahju kokku ligi 4000 eurot. Süüdistuse kohaselt tulid mehed pandimajja ning lahkusid sündmuskohalt sõiduautoga, mille roolis oli kolmas süüdistatav, kellele on esitatud süüdistus röövimisele kaasaaitamises.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokurör Tatjana Tamm ütles, et röövitud esemed olid maha müüdud, kuid politseinikel õnnestus osa neist tagasi saada. «Aleksandri pandimajja tagastati osa ehteid, meenemünte ja mobiiltelefon,» lisas prokurör.

Lisaks sellele süüdistatakse ühte Aleksandri tänava pandimaja röövimises osalenud meest ka Tartus Kuu tänaval asuva pandimaja röövimises, mis leidis aset eelmise aasta jaanuaris. Teist meest süüdistatakse lisaks selles, et selle aasta 19. veebruaril lõi ta Mustvee linnas mitmel korral meest, tekitades talle tervisekahjustuse.

Aleksandri tänava pandimaja röövimisele kaasaaitamises süüdistuse saanud meest süüdistatakse lisaks varguste toimepanemises. Süüdistuse kohaselt tankis ta tänavu märtsis mitmel korral Valga- ja Tartumaal sõidukisse ja kanistritesse kütet, kuid kütuse eest ei tasunud.

Kolmest süüdistatavast üks on varem kriminaalkorras karistatud. Eeluurimiskohtuniku loal viibib kaks meest alates 25. aprillist vahi all.

Röövlite süüasja arutamine algab kohtus järgmise aasta mais. Lisaks kriminaalkaristusele ähvardab süüaluseid neilt ka enam kui 22 000 euro suuruse tsiviilhagi väljamõistmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles