Vallavanem pidi Enelin Meiusi ees vabandama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikka aega avalikkuse eest varjul olnud Enelin Meiusi andis endast uuesti märku nüüd, mil Saarepeedi vald andis rendile 105 ruutmeetri suuruse ruumi kohalikus rahvamajas. See foto Meiusist on tehtud 1993. aastal.
Pikka aega avalikkuse eest varjul olnud Enelin Meiusi andis endast uuesti märku nüüd, mil Saarepeedi vald andis rendile 105 ruutmeetri suuruse ruumi kohalikus rahvamajas. See foto Meiusist on tehtud 1993. aastal. Foto: Elmo Riig/Peeter Langovits

Saarepeedi vallavanem oli teisipäeval sunnitud kirjalikult vabandama Moskvas viibiva äridaami Enelin Meiusi ees, sest oli keeldunud sööklaruumide üleandmisest Meiusit esindavale firmale.


«See oli arusaamatus, sest vallavalitsusse polnud tulnud vajalikku volikirja,» ütles Saarepeedi vallavanem Ando Eensalu Sakalale.

«Vabandasin eile (teisipäeval - toim.) Enelin Meiusi ees ning tühistasin eelmisel nädalal saadetud kirja.»

18. märtsil sai Saarepeedi vallavalitsus samasse valda registreeritud osaühingult Arville kirja, milles too palus sööklaruume enda kasutusse, et seal remonti alustada. Arville esindab Saarepeedil Enelin Meiusit ning äridaam finantseerib firma tegevust. Osaühingu omanik on kohalik ettevõtja Arvo Mirka.

Valla ehitusnõuniku koostatud ja vallavanema allkirjastatud vastuses teatati, et Arvillel pole nendele ruumidele õigust ning remonti ei tohi alustada, sest selleks pole ehitusluba.

Tänini Moskvas haiglas viibiv Meiusi nägi selles kirjas vallavalitsuse soovi võidelda tema kavandatava tegevuse vastu, sest ta oli teele saatnud ametliku kirja, milles tõendas, et Arvillel on õigus teda esindada.

Ando Eensalu eitas igati soovi Meiusi tegevusele vastu seista ning selgitas, et vajalik kiri polnud jõudnud mitte vallavalitsusse, vaid oli äridaami siinse juriidilise esindaja ja nõustaja Nikolai Kõivu käes.

Eile kella kahe ajal sai Arvo Mirka sööklaruumide võtme kätte ning käis koos ehitusfirma esindajaga tööde mahtu hindamas. Seda, kui kalliks ehitus kujuneb, ta eile arvata ei osanud. Igal juhul on nii Mirka kui Meiusi kindel soov, et söögikoht valmiks 1. maiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles