Riia-Tallinna liinibussi avariis hukkus Hansabussi töötaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansabuss
Hansabuss Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Riia-Tallinna liinibuss sõitis täna hommikul umbes kell 7.05 Riiast 20 kilomeetri kaugusel teelt välja kraavi, õnnetuses hukkus Hansabussi töötaja, 23-aastane Oksana.

Õnnetus juhtus, kui Riiast Tallinnasse suunduv liinibuss sattus metsa vahelt lagedale kurvile jõudes tuulekoridori ning kuna tee oli libe, kandis tugev tuuleiil bussi teelt välja kraavi, teatas Hansabuss.

Õnnetus toimus 20 kilomeetrit Riiast väljas pärast Adasit ning enne Koiva jõge. Õnnetuses hukkus Hansabussi töötaja Oksana, bussis viibinud kaks reisijat ega bussijuht viga ei saanud.

Juurdlust alustas Läti politsei, kes viibib ka hetkel sündmuspaigal. Sündmuskohale on teel ka Hansabussi esindajad Tallinnast.

Õnnetusse sattus Riiast kell 6.20 väljunud Hansabussi business-line buss. Roolis oli 31-aastase staažiga bussijuht, kes oli puhanud ning kaine. Õnnetuspaigas olid teeolud halvad, puhus tugev külgtuul, sadas lörtsi ja maas oli jäide. Õnnetusse sattunud 2008 väljalaskeaastaga VanHool buss oli läbinud nädal aega tagasi tehnilise hoolduse, kus talle pandi alla ka ilmastikuoludele sobivad uued korraliku jääksügavusega rehvid. Bussil oli taadeldud kiirusepiiraja ning juht ei ületanud kiirust.

Hansabussi juhatuse esimees Neeme Tammis lausus, et see on kurb ja traagiline päev kogu Hansabussi kollektiivi jaoks. «Oleme juhtunust šokis. Hindasime Oksanat väga hea kolleegi ning suurepärase inimesena. Ta töötas meie juures alates eelmise aasta veebruarist, oli südamlik ja tore inimene ning väga töökas kolleeg, teenis äsja just ka ametikõrgenduse. Jääme Oksanat mäletama, avaldame kaastunnet omastele ning langetame leinas pea.»

Tammis lisas, et Hansabuss teeb omalt poolt kõik, et hukkunu omakseid toetada. Bussifirma katab kõik matusekulud ning tagab kriisiabi ja nõustamise. Kriisinõustamise tagab ettevõte ka oma kollektiivile, kes elab üle kolleegi kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles