Haiglad püüavad töörütmi taastada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest streigi lõpetanud haiglad püüavad nüüd taastada tavapärast töörütmi.

Ida-Tallinna keskhaigla Ravi tänava polikliinikus käis täna hommikul töö tavapärases tempos. Registratuurid töötasid, patsiendid käisid sisse-välja, tungi ega trügimist ei olnud. Registratuurist öeldi Postimehele, et kõik registreeritud patsiendid võetakse täna tavapärase korra alusel vastu.

Postimees rääkis mitme patsiendiga, kes kõik ütlesid, et polnud arstide streigi tõttu arstiabist ilma jäänud. Vaid üks haige jalaga mees ütles, et oli tööseisaku ajal väga mures, ega tema 31. oktoobriks registreeritud vastuvõtt ära jää.

Küll aga kinnitavad haiglad, et registratuuride telefonid on täna punased ning esmajoones üritatakse taastada töörütm ja pakkuda arstiajad patsientidele, kes streigi ajal vastuvõtuta jäid.

Lääne-Tallinna keskhaigla pressiesindaja Diana Lorents ütles, et ootejärjekorrad uuele vastuvõtule võivad olla kohati tavapärasest pikemad. «Aga püüame helistada kõikidele patsientidele, kel jäi streigi ajal vastuvõtule saamata ja pakkuda neile kiireim võimalik aeg, mis kindlasti ei pruugi olla täna või homme.»

Kõnekeskustesse ja registratuuridesse helistatakse täna Lorentsi sõnul väga palju. «Tegeleme patsientidele võimalike aegade pakkumisega ning tavalise töörütmi taastamisega.»

Põhja-Eesti regionaalhaigla kommunikatsioonijuht Inga Lill ütles Postimehele, et enamikel erialadel pakuti vastuvõtu annulleerimisel patsiendile kohe uut esimest vaba aega, seega on enamikul patsientidest juba olemas uus eriarsti vastuvõtu aeg.

«Alates tänasest hakati registreerima ka uusi patsiente eriarsti vastuvõttudele. Järjekorrad võivad pikeneda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles