Briti eurominister: meie tüli ei kisu

Urve Eslas
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Lidington
David Lidington Foto: Corbis / Scanpix

ELi ja Inglismaa suhetes pole just kõige roosilisem aeg. Suurbritannia ähvardus vetostada ELi eelarve ja nõue teha selget vahet eurot kasutavate ja mittekasutavate riikide vahel tõi Briti välisministeeriumi ukse taha kokku hulga ELi ajakirjanikke, teiste seas arvamustoimetaja Urve Eslase. Euroopa asjade minister David Lidington ütles neile, et vale oleks näha Suurbritanniat toriseva vanamehena, kes püüab EList küll saada, kuid mitte anda.

Inglismaa käitumisest on jäänud juba mõnda aega mulje, nagu püüaks ta end distantseerida ülejäänud Euroopa Liidust. Paljudel ELi riikidel on Suurbritannia käitumisest villand. Eriti Brüsselis on palju pahameelt. Millisesse positsiooni see Suurbritannia seab?

Kõigepealt tahame olla abivalmis, sest oluline osa meie kaubavahetusest toimub eurotsooni riikidega. Aga me oleme väga mures – eurotsooni kriis on avaldanud juba mitu aastat halvavat mõju Briti majandusele. Meie äriomanikud on mures tuleviku pärast, meie inimesed lükkavad edasi suuremaid kulutusi. Me oleme mures, ja me püüame leida oma muredele lahendust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles