Kreeka kriis tõi koondise keskmängija kodumaale

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suvistes EM-valikmängudes häid esitusi teinud Eesti naiste korvpallikoondise keskmängija Valeria Kast teenis käesolevaks hooajaks lepingu Kreeka kõrgliigaklubiga Ateena Asteras Exarchion.

«Pakkumine tuli juba juunis, sest naiskonna treener nägi koondise mängu,» meenutab ligi kahemeetrine Kast, kes möödunud hooaja veetis Hispaania esiliigas. «Septembris alustasime treeninguid, ent trennis oli vaid 6–7 mängijat, polnud arsti ega muud abipersonali. Ka oli peatreener vahetunud. Kontrollmängudes sain hästi hakkama. Ent kohe hakkasid jutud, et kogu lubatud palka ei pruugi kätte saada. See oli mu jaoks ohumärk.»

Nädal aega enne hooaja ametlikku algust kutsus klubi president Kasti jutuajamisele, kus teatas, et mängija ei vasta nende ootustele, ning tahtis palka 30 protsendi võrra kärpida. «Vaatasin oma lepingu üle ja seal oli kirjas, et palka vähendada ei tohi. Lisaks ähvardati, et detsembris võidakse minu teenetest niikuinii loobuda,» räägib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles