IRL nõuab seletust Tallinna lasteaedade säästurežiimi kohta

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
lasteaed.
lasteaed. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tallinna volikogu tänasel istungil nõuab IRL fraktsioon selgitusi lasteaedade kokkuhoiurežiimi kohta abilinnapea Kaia Jäppinenilt, kelle vastutusalasse lasteaiad kuuluvad.


Lasteaedade tegevuskulude vähendamise puhul on Isamaa ja Res Publica Liidu jaoks eriti vastuvõetamatu, et nüüdsest solgutatakse mudilasi erinevate rühmade vahel, kuivõrd üha uued kooslused ja uued kasvatajad tekitavad väikestele lastele ning nende vanematele stressi ja hirmu.

«Unine laps ei saa minna hommikul lasteaeda jõudes oma rühmatädi juurde, vaid peab päeva alustama valverühmas valvekasvataja käe all,» tõdes IRL fraktsiooni esimees Matti Tarum. «Õhtune rühmade varasem sulgemine paneb aga raskesse olukorda lapsevanemad. Nemad peavad nüüdsest valima, kas hakata töölt varem ära hiilima või jätta laps valverühma, kus kohal võõras kasvataja, kes pealegi stressis palga vähendamise ja töökoha kaotuse hirmus,» lisas arstist linnavolinik.

Tarumi sõnul alustas Eesti riik kärpimist ametnike palkadest, millest tuli lõpuks ka kõige suurem kokkuhoid. «Tallinn käitub jällegi risti vastupidi riigile. Ametnike 13. palka ja üle 50 miljoni krooniseid propagandakulusid kaitsev linnavalitsus näeb kulude kokkuhoiukohana hoopis lasteaialaste koondamist kolhoosidesse. Kui nii edasi, siis tuleb oodata teadet, et pealinna pankrotist päästmise nimel kavatsetakse laste mänguasjad maha müüa,» tõdes Tarum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles