Keskerakond soovib Kiislerilt avalike teenuste miinimumnõuete kehtestamist

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kiisler.
Siim Kiisler. Foto: Stanislav Moshkov

Keskerakond saatis regionaalminister Siim Kiislerile kirja, milles rõhutab, et omavalitsusreformi esimese etapina tuleks välja töötada ja kehtestada olulisemate avalike teenuste miinimumnõuded.

Erakonna juhatuse hinnangul tuleks selle küsimuse arutamiseks moodustada töögrupp, kuhu kaasataks nii valitsuse, riigikogu ja kohalike omavalitsuste esindajad kui ka sõltumatud eksperdid.

Keskerakonna väitel on Eesti kohalikud omavalitsused jõudnud haldusvõimekuse kriitilise piirini, omavalitsuskorralduse muutmisel on kõige olulisem luua reaalselt toimiv omavalitsussüsteem. See tähendab, et üheaegselt tuleb vaadelda nii Eesti halduskorraldust, kohalikule omavalitsusele seadustega pandud ülesandeid kui ka linnade ja valdade eelarvelisi võimalusi ning eelarvetulude kujunemise aluseid.

Samuti tuleks Keskerakonna hinnangul välja töötada konkreetsed motiveerimis- ja rahastamismehhanismid ning samuti õiguslikud alused maavanema ja maavalitsuse institutsiooni lõpetamiseks ning valdkondliku ja territoriaalse juhtimise tasakaalustamiseks.

Ka teatas Keskerakonna juhatus, et tõsiselt tuleks kaaluda ettepanek muuta tulumaks kohalikuks maksuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles