Tallinn kärbib eelarvet kuni kümme protsenti

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Foto: TV3

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles täna Kuku raadio saates Linnatund, et Tallinna negatiivne lisaeelarve jõuab volikokku aprilli teisel poolel ning selle maht saab olema ilmselt viis kuni kümme protsenti praeguse eelarve mahust.


«Pärast riigi negatiivset lisaeelarvet, millega Tallinnalt võeti maha väga suured summad nii hariduse kui lasteaedade kui kultuuri pealt, me muidugi ilma negatiivse eelarveta toime ei tule,» nentis Savisaar.

Ta lisas, et negatiivse lisaeelarve koostamiseks on Tallinnal muidki põhjuseid peale riigi negatiivse lisaeelarve. «Teine põhjus on üksikisiku tulumaksu langemine, sest paljud inimesed on hätta sattunud ja nende tulud on vähenenud. Kolmas põhjus on see, et kui me tahame aktiivselt aidata neid inimesi ja ettevõtteid, kes on Tallinnas hätta sattunud, siis me peame teatud rahasid ümber suunama,» lausus linnapea.

«Homme me võtame linnavalitsuses ilmselt vastu abipaketi, mis tähendab mitmesaja miljoni krooni ümbersuunamist. Negatiivne lisaeelarve jõuab volikokku aprilli teisel poolel ja selle maht võib olla ilmselt viis kuni kümme protsenti praeguse eelarve mahust,» kinnitas Savisaar.

Ta lisas samas, et eelarvekärped ei tähenda tingimata seda, et kõik objektid pooleli ja asjad seisma jääksid. «Kui me investeeringuid läbi vaatasime, siis oli küllalt palju neid objekte, kus riigihangete tulemusena kujunes tööde maksumus hoopis väiksemaks, kui eelarves kavandati. See tähendab, et me teeme küll kärpeid, aga samal ajal suudame objektid ikkagi valmis ehitada ja projektid ellu viia,» rääkis Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles