Vanad tuletõrje veevõtukohad on muutumas surmalõksuks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähesed tuletõrje veevõtukohad on tähistatud.
Vähesed tuletõrje veevõtukohad on tähistatud. Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Vanad tuletõrje veevõtukohad on muutumas surmalõksuks, kuna on katmata või lagunenud kaanega, nende piirded on katki ning kohad ise on tähistamata ja korrastamata.

Rapla maakonna Märjamaa valla ehitusspetsialist Indrek Karotamm andis hiljuti vallavalitsuse istungil ülevaate kohalikest tuletõrje veevõtukohtadest, mille olukord on kohutav: paljud ei pea vett, on lihtsalt tühjad või lausa ohtlikud, sest on kaanetamata, kirjutab Nädaline.

Vallaametnike kinnitusel on vaid 10 protsenti veevõtukohtadest korras, ülejäänud vajavad kiiresti kordategemist.

«Paljud sellised tuletõrje veevõtukohad asuvad eravalduses olevatel kinnistutel - mitmed on lagunevate endiste tootmishoonete juures, kus tegevus on ammu lõpetatud, seega pole tuletõrje veevõtukohtadel seal enam praktilist tähtust. Kuid lagunema jäädes kujutavad need endast jätkuvalt ohtu,» selgitas ehitusspetsialist Indrek Karotamm.

Näiteks talvel, kui ilma kaaneta või halvasti kaetud tuletõrje veevõtukohad on lumevaiba alla mattunud, ei tarvitse neid üldse märgata. Isegi kui selline mahuti on veest tühi, on see oma sügavuse tõttu ka kuivana ohtlik.

«Kui keegi kogemata sinna satub, on kaks meetrit vaba langemist ja betoonile kukkumine kindlustatud,» hoiatas ehitusspetsialist.

Loe samal teemal «Kolhoosiajast pärinevad tuletõrje veevõtukohad lagunevad».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles