Konradmägilased tegid oma stuudio kõrvale galerii

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Hirv (vasakult) ja Heldur Viires otsustasid galerii esimese näituse avamiseks pokaalide täitmisel, et esimene toost tuleb ütelda Konrad Mägi Ateljee esimese õppejõu Kaja Kärneri (1920–1998) auks.
Indrek Hirv (vasakult) ja Heldur Viires otsustasid galerii esimese näituse avamiseks pokaalide täitmisel, et esimene toost tuleb ütelda Konrad Mägi Ateljee esimese õppejõu Kaja Kärneri (1920–1998) auks. Foto: Sille Annuk

Kunstnik Konrad Mägi kunagises elu- ja töökohas Tar­­tu raeplatsi ja Rüütli tänava nurgal oli katusekorrusel aastaid aina räämastuvam ruum. Nüüd on seal puhasvalge galerii, mille seintel on väiksemat mõõtu teoste näitus.

«See oli enne räpane eesruum, mille linoleum lainetas ja krohv oli osalt maha sadanud,» ütles Konrad Mägi Ateljee põhiõppejõud, pallaslaste käe all õppinud kunstnik Heldur Viires. «Võtsime kätte ja tegime sellest galerii.»

Galerii avamisel kõneles kõrgema kunstiharidusega luuletaja, stuudio asutajate hulgas olnud Indrek Hirv. Ta ütles, et oli nädal tagasi Pariisis näinud umbes kümmet samal tasemel näitust. Ta leidis, et mõnedki uhiuue galerii esimese väljapaneku maalid on suguluses kuulsate eelmise sajandi algupoole prantslaste teostega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles