Toomas Kiho: miks kolmveerandrahvavõim?

Toomas Kiho
, Akadeemia peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kiho
Toomas Kiho Foto: Pm

Akadeemia peatoimetaja Toomas Kiho kirjutab, et lastele hääle­õiguse andmise vastu ei ole tegelikult ühtki mõistlikku argumenti.

Üllataval kombel on idee anda lastele hääleõigus sattunud õige mitmelt poolt rünnaku alla. Kusjuures need rünnakud ei taba mitte asja tuuma, vaid vaatlevad ettepanekut pelgalt läbi poliittehnoloogilise kõverpeegli. Ei vaevuta analüüsima ega hindama idee ürgdemokraatlikku sisu, ja kummalisel kombel ei tee seda ka idee eestkõnelejad ise, keskendudes retoorikas ikkagi valijagruppide huvidele, nagu näitas ülemöödunud nädalal aset leidnud väitlus Postimehes (18.10).

Lihtsalt öeldes ei ole Andrei Hvostovi ja tema mõttekaaslaste väljakäidud mõte mitte geniaalne viis püüda lastega perede hääli, aga paraku just sellest vaatepunktist pärinevad autoriteetsete kirjutajate vasturepliigid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles