Korterelamus elades on odavam soetada kartulit osakaupa

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige paremini säilivad kartulid pimedas, jahedas ja õhurikkas hoiukohas.
Kõige paremini säilivad kartulid pimedas, jahedas ja õhurikkas hoiukohas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ükskõik, kas inimene on ostnud kartulid suurkasvataja käest või korjanud oma aiamaalt – kõige tähtsam on kartul korralikult ära kuivatada ja läbi sorteerida. «Tänavu on lisaks niiskele sügisele ka see probleem, et terve suvi oli märg ja kui kartul üles võetakse, siis ta on suhteliselt vesine,» räägib Eesti Maaviljeluse Instituudi taimebiotehnoloogia osakonna vanemteadur Viive Rosenberg.

«Vaatamata sellele, et müüjad püüavad mugulaid hoolikalt sorteerida ja kuivatada, satub ostetud kartulite hulka igal juhul alati mõni mädanenud mugul,» lisab Rosenberg. «Kindlasti soovitaks oma kartulid ise veel üle vaadata ja katsuda, et mädased eemaldada.»

Pärast kojutoomist tuleks kartulid puistata õhukese kihina võimalusel kuiva kohta. Kõik oleneb mõistagi sellest, kui suured on kogused ja millised on inimese elamistingimused. Kartuli võib valada ka õhku läbilaskvasse anumasse või pappkasti ja kuivatada tavalisel toatemperatuuril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles