Seadus piirab töötute kaasamist heakorratöödele

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötud heakorratöödel.
Töötud heakorratöödel. Foto: Lauri Kulpsoo.

Tallinna võimud leiaksid tööta jäänud inimestele senisest märksa enam rakendust ja elatisevõimalust heakorratöödel, kui seadus selleks rohkem võimalust annaks.


Tallinna volikogu pöördus märtsis vabariigi valitsuse poole ettepanekuga muuta tööturuteenuste ja -toetuste seadust nii, et töötuid võiks rakendada avalikus töös praeguse 50 tunni asemel 80 tundi kuus. Nii tekiks võimalus suurendada ka nende praegust 1500 kroonini küündida võivat kuuteenistust, selgitas volikogu avalike suhete nõunik Ester Šank.

Volikogu esimees Toomas Vitsut ütles, et Tallinn ootab selles küsimuses Toompealt kiiret otsust. «Oleme kindlasti kõik huvitatud sellest, et inimesed leiaksid mõlemapoolselt kasulikku rakendust ning et pealinn saaks võimalikult ruttu talvega kogunenud mustusest puhtaks,» lausus volikogu esimees.

Tallinna linnaosavalitsuste ja tööturuameti vahel on sõlmitud haldusleping, mille kohaselt pakuvad linnaosad töötutele rakendust avalikus töös. Lasnamäel osales aasta kolme esimese kuu jooksul heakorratöödel 36 töötut inimest.

Pirital leiab kuni ilmade soojenemiseni heakorratöödel rakendust 13 töötut. Nõmme linnaosas on töötuna arvel 17 inimest, kellest iga päev käib 7-15 heakorratöödel - prahti koristamas, kergematel lammutustöödel, parkidest oksi korjamas.

Kesklinna valitsus on valmis talvekuudel rakendada kuus inimest ning ülejäänud osal aastast 20 inimest päevas. Mustamäel toimub töötute rakendamine ASi Mustamäe Haljastus kaudu. Hiline kevad lubas nende kaasabil hakata heakorratöid tegema alles sel nädalal ja rakendust leidis viis inimest.

Kristiines on päeviti teinud heakorratöid ning lume- ja libedusetõrjet kaheksa töötut, kokku on sel moel hõivatud 16 inimest. Haaberstis ja Põhja-Tallinnas hakati töötuid heakorratöödel rakendama alates aprillist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles