Kurmi suuremad kohtuprotsessid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1999. aastal süüdistajana tööd alustanud Margus Kurmi esimene suur protsess oli kunagise Tallinna kriminaalpolitsei juhi Artur Tšulitski ja Arvi Kummi kohtuprotsess. Mehi süüdistati politseiniku tapmisega seoses kinni peetud Margus Paveli peksmises.

Ehkki kapo soovis hinnatud jälitusametnike vägivallakuriteo uurimise lõpetada, nõudis Kurm resoluutselt süüdistusmaterjalide kohtusse saatmist. Protsess lõppes politseinike süüdimõistmise ja ametist lahkumisega.

2005. aasta lõpul riigiprokuratuuri naasnuna viis Kurm pensionile läinud kolleegi eest lõpule pommimees Märt Ringmaa protsessi. Selle lõppedes tegi Kurm tõsiseid sisulisi etteheiteid Ringmaa juhtumit uurinud kaitsepolitsei juhtkonnale, kelle parema töö korral võinuks Ringmaa tabada juba poolteist aastat varem ja oleks saanud vältida mitme inimese hukkumist plahvatustes. Probleem seisnes selles, et ehkki kapol oli Ringmaa sõrmejälje fragment, ei nõutud justiitsministeeriumile alluvalt ekspertiisibüroolt piisavalt resoluutselt sellele vastavate kandidaatide väljaselgitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles