Parim noorkokk läheb võõrsile

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kutsehariduskeskuse neljanda kursuse õpilane Mihkel Manglus (20) võitis noorkoka kutsevõistlusel kuldmedali. Varsti jätab ta oma kooli õppeköögiga hüvasti ja kavatseb esialgu minna välismaale tööle.
Tartu kutsehariduskeskuse neljanda kursuse õpilane Mihkel Manglus (20) võitis noorkoka kutsevõistlusel kuldmedali. Varsti jätab ta oma kooli õppeköögiga hüvasti ja kavatseb esialgu minna välismaale tööle. Foto: Sille Annuk

Mihkel Manglus, Tartu kutsehariduskeskuse kokaeriala neljanda kursuse õpilane, alustab köögis toimetamist nagu mehed ikka: kõigepealt ihub ta noa teravaks. Kui see tähtis töö tehtud, võib pottidega kolistada ja juttu ajada.

Juttu jätkub, sest tuleva aasta veebruaris Tartu kutsehariduskeskuse kokana lõpetav Mihkel Manglus võitis pealinnas toidumessil Tallinn FoodFest peetud noorkoka kutsevõistlusel reedel kuldmedali. Teiseks ja kolmandaks jäid Tallinna teeninduskooli õpilased.

Noorkokavõistlusel oli kaheksa finalisti, nende hulgas ka Tartu kutsehariduskeskuse teine kokaeriala õpilane Merino Lastik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles