Särab küll, aga ei võlu

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sära ja glamuuri leidub Vanemuise «Cabaret’s» küllaga. Sally Bowlesi rollis oli Tallinna-etenduses Tatjana Mihhailova.
Sära ja glamuuri leidub Vanemuise «Cabaret’s» küllaga. Sally Bowlesi rollis oli Tallinna-etenduses Tatjana Mihhailova. Foto: Alan Proosa

«Cabaret» on Broadway muusikal, mis nägi ilmavalgust juba 1966. aastal ning millest kuus aastat hiljem valmis Bob Fosse lavastajakäe all samanimeline kultusfilm, peaosades Liza Minnelli ja Michael York.

Mäletatavasti võitis see koguni kaheksa Oscarit, sealhulgas parima lavastaja ja parima naispeaosa eest. Vanemad inimesed mäletavad ülihästi Estonia lavastust, kus Kit Kat Clubi staari Sally Bowlesina säras Helgi Sallo, neist paarkümmend aastat nooremad aga Georg Malviuse varianti, mida kümme aastat tagasi Vene Teatri suures saalis menukalt mängiti.

Seetõttu seisis Vanemuine ilmselgelt raske ülesande ees – kuna suur osa publikust teab filmi vaat et peast ning mäletab lähimineviku lavastusi, peab muusikali uues versioonis olema miski, mis pakub seninähtule selget lisaväärtust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles