Evelin Kivimaa: ämmaerakond on alasti

, kirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Kivimaa.
Evelin Kivimaa. Foto: SCANPIX

Ämmaerakonna käitumine Silvergate’i ajal on demagoogia meistriklass. Ma ei mõista, kuidas selline lausvaletamine reformikatel endil südant pahaks ei aja. Samas – kui tõmmata paralleele alkoholitarbimisega, siis harjutamine teeb meistriks. Nii et kui algaja napsitaja oksendab hädiselt köötsides välja kogu sissekallatud joogi pluss sakuska, siis kogenud joodik kallab kõrri üha uusi pitse, aga pähe ei hakka nagu midagi. Saki sissesaamiseks on vaja annuseid üha suurendada.

Ilmselt on poliitikutel nii ka valetamisega – alguses väikesed valged valed, siis piire kompides üha suuremad... kuni rahvale jultunult näkku irvitamiseni, mida ämmaerakond praegu kollektiivselt teeb.

Halloo, kus ma elan? Tunnen ennast sama sürrealistlikult nagu kord kaua aega tagasi, kui taasloodud Eesti Vabariigil olid veel kõrvatagused märjad ning sattusin kuulma raadiouudist, et üks kuritegelik grupeering on Eestis võtnud võimu teiselt kuritegelikult grupeeringult. Siis tekkis mul sama küsimus: kus ma elan? Kas riigikogu või hoopis maffia juhitud riigis? Õnneks on möödunud aastate jooksul Eesti kõrvatagused veidi kuivemaks saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles