IT-spetsid: IT-teadmisi vajab ka kokk ja lukksepp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Urva.
Erki Urva. Foto: Marina Pushkar.

Tänavu sügiseks on Eesti internetivabaduselt maailmas esikohal. Ent info- ja kommunikatsioonitehnoloogia võimekuselt oleme praegu riikide pingereas 24. kohal. Mida tähendab igapäevases majanduses see, et meil on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia sektoris hõivatud töötajaid kaks või kolm korda vähem kui juhtivates riikides?

Viimasel kümnendil on Eestis tekkinud selge ühiskondlik arusaam, et just internetis toimivate nutikate lahenduste abil saame olla edukad ka maailma mastaabis. Meie e-teenused alates mobiilsest parkimisest kuni e-maksuametini on pälvinud hulgaliselt huvi ning järgijaid.

Eesti suudab eksportida oma e-valit­semise oskusteavet meist palju suurematele ja rikkamatele riikidele. Meie elanikest ligi kahel kolmandikul on igapäevane ligipääs internetile ja üle poole miljoni inimese on teinud ID-kaardiga digitaalseid toiminguid. Kõike seda lubava IT-taristu ulatuse ja kvaliteedi poolest oleme tõesti üks «suurimatest» riikidest internetis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles