Eesti lapsed jäävad esimesse klassi istuma

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassi kordama jäänud õpliaste arv.
Klassi kordama jäänud õpliaste arv. Illustratsioon: Pm

Esimesse klassi ei jääda istuma, mõtleb vanem. Ometi jäädakse - palju sagedamini kui järgmistesse.

Haridus- ja teadusministeeriumi andmetel jäi Eestis eelmisel aastal esimest klassi kordama 125 last ja varasematel aastatel on arv olnud veelgi suurem – varem läks kooli ka rohkem lapsi. Samal ajal kinnitavad arvud ka seda, et teise ja kolmandasse klassi jäädakse istuma kaks-kolm korda harvemini kui esimesse. Tõsi, 51 juhul ei olnud mullu haridus- ja teadusministeeriumi andmetel tegu klassikalise istumajätmise, vaid esimese klassi läbimise aja pikendamisega individuaalse õppekava alusel. Neile lastele antigi algusest peale esimese klassi läbimiseks kaks aastat.

Et kaitsta lapsi, nende vanemaid ja kooli, ei täpsusta Postimees selles loos näite nimesid ega piirkonda. Selle X valla sotsiaaltöötaja on hädas perekonnaga, kelle kõik kolm last on jäänud klassi kordama, üks neist lausa kolmel korral. Ka noorim laps käib tänavu esimeses klassis teist korda, sest ei jõudnud eelmisel aastal lihtsalt piisavalt sageli kooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles