Transpordi ametiühing kiidab täna oma ala paremaid tööandjaid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam..
Tallinna lennujaam.. Foto: Toomas Huik.

Transpordi ametiühing annab täna Rahvasraamatukogus üle autasud 2008. aasta parematele tööandjatele. Vaatamata majandusraskustele annab ametiühing välja autasud lennunduses, bussinduses, kommunaalteenuste ja teehoolduse valdkonnas.


Teevaldkonnas läheb Parima tööandja tiitel Lääne Teedele, mis hoolitseb Lääne maakonna teede eest. Kuigi tänaseks on majandusraskused tabanud ka seda ettevõtet, paitis see viimase aasta jooksul silma eriliselt hooliva suhtumise poolest töötajatesse. Ettevõttes kehtiv kollektiivleping toob töötajatele eeskujulikul määral lisahüvesid.

Reisijateveo sektoris pälvib autasu tänavu Narva Bussiveod. Ametiühing rõhutab selle ettevõtte oskust lahendada muresid võrdsete läbirääkimiste vaimus. Samas tunnistab Transpordi Ametiühing, et palgataseme osas on ettevõttel ka täna kasvuruumi.

Lennunduses annab Transpordi ametiühing välja kaks autasu. Esimene läheb lennukihihoolduse ja -remondiga tegelevale Air Maintenance Estoniale, mis on lühikese ajaga taastanud väga hea sisekliima ning motiveerib töötajaskonda aktiivse täiendõppega.

Hea sisekliimaga paistab silma ka teine autiitli laureaat - AS Lennuliiklusteeninduse. Samuti on firmas tagatud töötajaile väga hea töökeskkond.

Kommunaalteenuste sektoris saab Parima Tööandja tiitli ettevõte Pärnu Vesi konstruktiivse sotsiaaldialoogi ja stabiilse töökeskkonna eest.

Ettepanekud tööandjate autasustamiseks on tehtud Transpordi ametiühingu liikmete poolt.

Heade kandidaatide puudusel jääb autasu välja andmata autoveo sektoris. Samuti ootab stabiilsemat hetke autasu halvimale tööandjale, kuigi ametiühingu esimehe hinnangul võiks selle saada ettevõtted, kes kriisis töötajate arvelt kasu püüavad lõigata või üritavad majandusolukorra taha peita tegelikke raskeid juhtimisvigu.

Lisaks paremate tööandjate tänamisele, muudab Transpordi ametiühing oma suurkoosolekul liikmetele makstava tööturaha määra, valib uue juhatuse ning uuendab juhatuse esimehe volitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles