Võõras ettevõtja registreeriti Mustjala mehe aadressile

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sekretäri näpuviga dokumendi andmete sisetamisel vahetas ettevõtja aadressi ära.
Sekretäri näpuviga dokumendi andmete sisetamisel vahetas ettevõtja aadressi ära. Foto: Corbis / Scanpix

Pärnu maakohtu registriosakond registreeris notaribüroost saadud ekslike andmete põhjal Mustjala vallas põllumajandusega tegeleva mehe aadressile Orissaare valla marjakasvatajast ettevõtja.

Kuna aasta lõpuks tuleb eraisikust ettevõtjatel ehk FIEdel end äriregistrisse ümber registreerida, võttis selle sammu ette ka Mustjala vallas elav põllumees, kirjutab Meie Maa.

Mees tegi notari juures vastavad toimingud ja talle saabus postiga selle kohta vastav kinnitus paberil.

Suur oli mehe üllatus, kui ta sai notarilt teisipäeval Pärnu maakohtu registriosakonna uue väljatrüki ettevõtja registreerimise kohta, millele samuti Mustjala mehe aadress märgitud. Kuid seekord seisis registrikande väljavõttel ettevõtjana hoopis ühe naise nimi.

Algul arvas mees, et tegemist võib olla aprillinaljaga, kuid nii siiski ei olnud. Krediidiinfo andmetel oli Antsu ettevõte registreeritud Mustjala valla aadressiga 20. märtsil.

Täpselt nädal aega hiljem ehk 27. märtsi kuupäevaga on Pärnu maakohtu registriosakonnas tõepoolest mehega samale aadressile registreeritud keegi Naimi Paulus.

Mees tahtis notari kaudu asja lähemalt uurida, et teada saada, kustkandist tema aadressile registreeritud naisettevõtja pärineb. «Mulle öeldi, et need andmed ei kuulu avaldamisele. Kuidas ei kuulu, kui mulle saadeti naise isikukood ja registrikood koju,» ei saanud Ants aru.

Notari juurest öeldud talle, et tegemist on inimliku apsuga.

Orisaare vallas marjakasvatusega tegelev Naimi Paulus kuulis tema registreerimisest Mustjala valda esimest korda Meie Maalt. «Ole lahke. Ma olen ju Orissaare vallast. Oma teada ütlesin aadressi küll õigesti ja postiindeksi ka.

Mustjala vallast ei tunne ma ühtegi inimest,» rääkis Paulus. Ta ei ole notari käest siiani registreerimiskinnitust veel saanud, kuigi talle see saata lubati. Naine pidas vale aadressi samuti kellegi näpuveaks.

Pärnu maakohtu registriosakonna juhataja Marko Volli sõnul tehakse kõik kanded registrisse avalduse alusel, mis on kas notari poolt kinnitatud või avaldaja enda poolt digitaalselt allkirjastatud.

Tema kinnitusel oli notari poolt elektrooniliselt registriosakonnale esitatud andmetes Naimi Pauluse nime taga Mustjala valla aadress ja skaneeritud avaldusel Pauluse õige, Orissaare valla aadress.

Anne Heinsaare notaribüroo sekretär ütles, et eksis inimlikult andmete arvutisse sisestamisel. Pärast eksimuse ilmsikstulekut parandas Pärnu maakohtu registriosakond andmed ära ja Naimi Paulus sai oma õigele aadressile registreeritud. Krediidiinfo kodulehel oli eile ettevõtja Naimi Paulus endiselt Mustjala aadressiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles