Poliitikud tahavad jõuametitele päitsed pähe panna

Mikk Salu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu jaanuaris otsis kaitsepolitsei läbi Keskerakonna peakontori ja SA Tallinn 2011 ruumid. Kaasa viidi kõik, mis võis uurimist huvitada.
Tänavu jaanuaris otsis kaitsepolitsei läbi Keskerakonna peakontori ja SA Tallinn 2011 ruumid. Kaasa viidi kõik, mis võis uurimist huvitada. Foto: Liis Treimann

Reformierakond koos Keskerakonnaga on valmis muutma kriminaalmenetluse seadustikku, et piirata prokuratuuri ja politsei tegevust ning laiendada oluliselt kaitsja ja kahtlustatava õigusi.

«Patt oleks selle teemaga praegu mitte tegeleda, kui see on aktuaalseks muutunud,» rääkis peaminister Andrus Ansip mõni päev tagasi Vikerraadios. Asi, millele Ansip viitas, on jõuametkondade ehk prokuratuuri ja politsei tegevus – Ansipi hinnangul nende sobimatud võtted ja õigusriigiga mittesobiv käitumine.

Tegelikult on neist asjust räägitud ka varem. Näiteks Jaanus Rahumägi Reformierakonnast on aastaid rääkinud kaitsepolitsei tugevama kontrollimise vajadusest. Kui Rahumägi suurest poliitikast taandus, võttis teatepulga üle Rait Maruste. Kõige enam on aga kriitikat tulnud ehk Keskerakonna liikmete seast. Siiani on need jäänud aga üksikuks hääleks kõrbes või siis opositsioonipoliitikute virisemiseks, mida lihtne ignoreerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles