Paide linnapea kinnitab: linn ei jää uuest tänavavalgustusest ilma

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öine tänavavalgustus.
Öine tänavavalgustus. Foto: Sille Annuk

Paide linnapea Kaido Ivask kinnitas, et linna laenukoormus väheneb piisavalt, et mitte jääda välja tänavavalgustuse programmist.

Keskkonnainvesteeringute Keskus saatis rahandusministeeriumile kirja, milles tunneb muret Kuressaare, Paide ja Keila võlakoormuse pärast, kuna liiga kõrge võlakoormusega linnad ei saa osaleda tänavavalgustuse programmis.

Paide linnavalitsus ei nõustu väitega, et linn võiks võlakoormuse tõttu jääda ilma uuest tänavavalgustusest. Nimelt mahub Paide linna eelarvestrateegia (2012-2016) kohaselt lubatud piirmäära sisse 2014. aasta lõpuks, mil linna võlakoormus on 88 protsenti ning tegevustulem on hea ehk põhitegevuse ülejääk on suur.

Lubatud võlakoormuse piirmäär on 60-100 protsenti. Kõrgema kui 60 protsendise võlakoormuse puhul on nõue, et omavalitsuse tegevustulem ehk tulude ja kulude kuuekordne vahe on kõrgem kui lubatud minimaalne võlakoormus, kuid mitte rohkem kui 100 protsenti.

Paide linnapea Kaido Ivask kinnitas, et poolteist kuud tagasi vastu võetud eelarvestrateegia on koostatud lähtudes piirmääradest.

«Näeme eelarvestrateegias ette finantsdistsipliinile vastavust ja laenukoormuse vähendamist,» kinnitas ta. «Hetkel on linna laenukoormus koos sihtasutustega 105 protsenti. 2014. aastaks peaks langema meie laenukoormus 88 protsendini ja 2016. aastaks peaks olema laenukoormus 63 protsenti.»

«Samas planeerime suurt põhitegevuse ülejääki, mis võimaldab olla abikõlbulik toetuste saamiseks,» teatas linneapea. «Praegu ei ole mingit alust väita, et Paide linn uuest tänavavalgustusest ilma jääb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles