Kaagvere kooli juht: paljudel tüdrukutel puudub edasises elus tugi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaagvere erikool.
Kaagvere erikool. Foto: Sille Annuk

Kaagvere erikooli direktor Maire Reest ütles, et nende juurde satuvad lapsed, keda pole õigel ajal märgatud ning pärast kooli lõpetamist pole paljudel tüdrukutel elus vajalikku tuge.

Reest rääkis ETV saates «Kahekõne», et ei saa tõmmata vanuselist piiri, mil tüdrukutel probleemid tekivad – see sõltub väga palju lapse erivajadustest ja tema kohtlemisest ning sellest, kui palju tuge ta on saanud, vahendab ERR Uudised.

Tüdrukutest, kes on erikooli sattunud, jätkab Reesti hinnangul umbes 50 protsenti hoopis teistsuguse eluviisiga, kui paljud õpilased aga normaalseks ühiskonnaliikmeks saavad, on raske öelda.

«Väga suurel hulgal tüdrukutel puudub edaspidi tugi,» tõdes Reest. «Kui me koolis pole suutnud leida mõnd tugiisikut ajaks, kui ta koolist välja läheb, siis tõenäosus, et ta uuesti samale teele langeb, on väga suur – ta ju satub samasse keskkonda, kust ta on tulnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles