Rahvusooper otsib superstaare

Riina Luik
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusooperi Estonia lavastaja, noorte lauljate konkursi «Estonia otsib superstaare» eestvedaja ja žürii liige Neeme Kuningas tervitab konkursi finaliste. Teater valis välja kaksteist noort täiendama end noorte lauljatalentide koolitusprogrammis OPERAtsioon VOX. Kevadel astuvad noored taas lavale, et näidata oma poole aasta jooksul omandatud oskusi.
Rahvusooperi Estonia lavastaja, noorte lauljate konkursi «Estonia otsib superstaare» eestvedaja ja žürii liige Neeme Kuningas tervitab konkursi finaliste. Teater valis välja kaksteist noort täiendama end noorte lauljatalentide koolitusprogrammis OPERAtsioon VOX. Kevadel astuvad noored taas lavale, et näidata oma poole aasta jooksul omandatud oskusi. Foto: Mihkel Maripuu

Rahvusooper Estonia välja kuulutatud talendikonkurss «Estonia otsib ooperistaare» tõi üle-eestilisse eelvooru kokku üle saja andeka ja laululembese noore. Neist kolmekümnele finalistile sai osaks au kanda oma laul ette otse opereti «Silva» lavadekoratsioonide vahel ning omakorda kaksteist õnnelikku said pärast žürii kirglikku arutelu kutse alustada lauluõpinguid rahvusooperi koolitusprogrammis OPERAtsioon VOX.

Parimatest parimaid tahab teater stipendiumite toel innustada edasi õppima nii kodu- kui välismaal ja tuua talendid seejärel tagasi koduteatri lavale. Ehk tegu on teatri suunamiskavaga, mis kohustab stipendiumisaajat proportsionaalselt välismaal õpitud ajaga töötama hiljem kodumaal.

Kuigi kogu ettevõttele saab lõpliku hinnangu anda alles kevadel, mil noored pool aastat kestnud õpingute järel suure publiku ette astuvad, ei ole toreda, noori klassikalise muusika juurde toonud konkursi korraldamise taga mitte teatri soov action’it teha, vaid sootuks proosaline põhjus – järelkasvu puudus, mis aasta-aastalt aina teravamalt tunda annab ja millele ei suuda leevendust pakkuda ka muusikaharidust andvad koolid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles