Kantslerikandidaat pidi lisatulu avalikustama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peer Steinbrück eelmise kuu algul Berliinis surnuaeda saabumas, et tähistada endise kantsleri Willy Brandti 20. surma-aastapäeva.
Peer Steinbrück eelmise kuu algul Berliinis surnuaeda saabumas, et tähistada endise kantsleri Willy Brandti 20. surma-aastapäeva. Foto: AFP/SCANPIX

Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeli konkurent järgmise aasta üldvalimistel Peer Steinbrück teatas sel nädalal, et on kõnesid pidades teeninud 1,25 miljonit eurot, lisaks kutsus mees oma rivaale üles samasugusele läbipaistvusele.

Põhipalgale lisandunud märkimisväärse lisasissetuleku tõttu meedia, oponentide ja isegi oma sotsiaaldemokraatidest parteikaaslaste kriitikanoolte alla sattunud Steinbrücki sõnul tegi ta oma tulud näitejuhtumina avalikuks.

«Ma olen läinud palju kaugemale sellest, mida nõuavad praegused läbipaistvusreeglid,» sõnas Steinbrück ja lisas, et on pidanud 2009. aasta lõpust alates 89 loengut, millest igaühe eest on talle tavaliselt makstud rohkem kui 7000 eurot. Lisaks on ta parlamendiliikmena teeninud veel üle 7500 euro kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles