Kõrge norm valmistab jäätantsupaarile peavalu

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irina Štork ja Taavi Rand peavad MMile pääsemiseks täitma veel lühitantsu normi.
Irina Štork ja Taavi Rand peavad MMile pääsemiseks täitma veel lühitantsu normi. Foto: Erakogu

Suvel otsustas Rahvusvaheline Uisuliit (ISU) kaotada viimasel kahel aastal taaselustatud tiitlivõistluste kvalifikatsioonid uuesti kaotada ja nüüd tuleb nii Euroopa meistrivõistlustele, maailmameistrivõistlustele kui juunioride MMile pääsemiseks täita tehnilised nõuded, mis on aga üsna kõrgele tõstetud. Eesti iluuisutajatest on uue süsteemiga hädas jäätantsijad Irina Štork ja Taavi Rand.

Venemaal Jelena Kustarova ja Olga Rjabinina käe all treenivad Štork ja Rand täitsid EM-normi juba eelmiste hooaegade tulemuste põhjal, lisaks on neil ületatud MMi vabatantsu norm, kuid puudu on lühitantsu norm, mis on 29 punkti, kuid sel hooajal kahel korral võistelnud Eesti paar sai Soomes Finlandia Trophyl tehnika eest 26,08 ja läinud nädalavahetusel Prantsusmaal Cup of Nice’il 26,10 punkti.

«Kuna nüüd võeti selline reegel vastu, peame hästi palju võistlemas käima, et vajalik tehniline hinne kuidagi kätte saada,» nentis 20-aastane Rand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles