Eesti kandideerib esmakordselt ÜRO inimõiguste nõukokku

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti kandideerib ülejärgmisel nädalal esmakordselt ÜRO inimõiguste nõukogu liikmeks, välisminister Urmas Paeti sõnul pöörab Eesti valituks osutumisel tähelepanu eelkõige naiste ja laste õigustele, soolisele võrdõiguslikkusele ning väljendusvabaduse kaitsele.

Paet ütles Amnesty Internationali New Yorgi osakonna juhi Jose Louis Diaziga kohtudes, et naiste ja laste olukorra edendamisega tegeleb Eesti ka ÜRO soolise võrdõiguslikkuse agentuuri ja ÜRO lastefondi liikme ja asepresidendina ning ÜRO naiste staatuse komisjoni ja ÜRO rahvastikufondi liikmena.

Välisministeeriumi teatel kinnitas Paet, et Eesti toetab ÜRO abiagentuuride kaudu mitmeid arengu- ja humanitaarabiprojekte ning tähtsustab seksuaalvägivalla vastast võitlust pikaajalistes kriisides. Tema sõnul on tänavu toetatud projekte Kesk-Aafrika vabariigis, Nigeris, Tšaadis, Somaalias, Lõuna-Sudaanis ja Jeemenis ning päästeameti eksperdid on aastasel missioonil Etioopias ÜRO põgenikelaagris.

ÜRO inimõiguste nõukogu liikmete valimised toimuvad 12. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles