Hooldusfirma ähvardab neli tornmaja veeta jätta

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Osaühing Vara ja Hooldus, kellele kuuluvad nelja Lasnamäe tornmaja veetrassid, ähvardab kraanid kinni keerata ja elanikud veeta jätta.


Jutt on otse Lasnamäe nõlval asuvatest 14-korruselistest elamutest Lasnamäe 18, 20, 22 ja 24. Nendel majadel ja sealsetel korteriühistutel on ristiks kaelas veetorustikud, mis ühendavad elamuid ja Tallinna Veele kuuluvat peatrassi. Seal vahel on veel endine pumbamaja, mis on juba ammu oma funktsiooni kaotanud.

Need vahepealsed torustikud kuuluvadki osaühingule Vara ja Hooldus. Hooldada ei taha neid aga ei Vara ja Hooldus ega Tallinna Vesi. Nii tekivad aeg-ajalt hiiglasuured veekaod, mis üritatakse alati elanike kraesse kirjutada. Elanikel on vett kinni keerata lubatud varemgi. Möödunud talvel ähvardas seda teha Tallinna Vesi, nüüd aga torustike omanik.

«Täna OÜ Vara ja Hoolduse nime kandva ettevõtte kunagiseks algseks eesmärgiks oli infrastruktuuri parem haldamine. Loomulikult nad seda teinud ei ole ja kõnealused torud on umbes kümme aastat olnud hoolduseta ja praegu väga halvas seisus. Ettevõte tahab neid torusid Tallinna Veele maha müüa, aga praegu pole veel kokkulepet saavutatud ning ähvardus elanikel vesi sulgeda oli ilmselt mõeldud meie survestamiseks,» rääkis Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Mariliis Mia Topp.

«Me olime sunnitud sellest olukorrast teavitama kommunaalametit ja Lasnamäe linnaosavalitsust. Meie kindlasti elanikel vett ei sulge. Kui Vara ja Hooldus otsustab selle plaani teoks teha, siis see loomulikult ei ole seaduslik, kuid me kahjuks ei saa seda takistada,» ütles Topp. Ta lisas, et kindlasti ei tohi vett sulgeda ilma linnaosavalitsuse kooskõlastuseta.

Vara ja Hoolduse ning Lasnamäe tänava elamute ühistute esindajaid ei õnnestunud Postimehel reedel tabada. Küll aga leidsid ajakirjanik ja fotograaf vaevata üles järjekordse veelekke. Nagu paljudel juhtudel varemgi, oli see jälle mahajäetud pumbamajas, mille uks on igale huvilisele avatud. Sealt lähevad läbi ka nelja elamut varustavad veetorud, millest üks purskas järjekordselt vett pumbamajja. Seal on näha, kui palju on vanu torusid klambritega lapitud. Mõnel torul on nii palju klambreid peal, et toru ennast pole nähagi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles